"Не залишимо без відповіді": Зеленський відреагував на загибель українських військових на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смертельний обстріл українських військових бойовиками на Донбасі, в результаті якого загинули четверо бійців Збройних сил (ЗСУ). Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Хлібне перемир'я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир'я, але і переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне до миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче", - зазначив Зеленський.

Глава держави закликав лідерів країн-учасниць нормандського переговорного формату - президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Росії Володимира Путіна - як можна швидше зібратися для відновлення переговорів.

"Мої щирі співчуття сім'ям загиблих героїв. Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових", - підкреслив президент.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...