Не залишиться майже нікого? Росіяни погрожують депортувати жителів Мелітополя, які не підуть на "референдум"

Росіяни погрожують депортацією жителям окупованого Мелітополя, які відмовляться брати участь у псевдореферендумі про приєднання до Росії. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, передають Патріоти України.

"Ми чітко розуміємо, що після останніх тижнів, коли вони роблять тотальний обхід мікрорайонів багатоповерхового сектора, приватних будинків для виявлення жителів, загроза їхня наступна: хто не прийде на "референдум", ті будуть вивезені за територію Запорізької області", - заявив Федоров.

Міський голова додав, що відповідний указ гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького поки що не затверджений, але вже йде підготовка до його реалізації. "Якщо вони введуть в дію цей наказ, то їм доведеться вивезти всіх жителів, все населення Мелітополя", - зазначив Федоров.

Він також зазначив, що "референдуму" як такого не буде, росіяни лише влаштують картинку для пропагандистських ЗМІ. За словами Федорова, окупанти планують провести "референдум" на початку вересня й намагаються знайти людей для його організації, обіцяючи за це гроші.

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...