"Не заради переговорів із росіянами": Сійярто пояснив, навіщо літав до Мінська

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що відвідав Мінськ, аби закликати "білоруських партнерів" не робити кроків для продовження війни або її географічного розширення. Про це Сійярто заявив 17 лютого, повідомляють Патріоти України з посиланням на Magyar Hirlap.

Відповідаючи на запитання преси про свій візит до Мінська в понеділок, Сійярто сказав, що передав повідомлення про установлення припинення вогню та про початок мирних переговорів.

"Я сказав про це своїм білоруським партнерам і попросив їх, як ми просимо всіх членів міжнародної спільноти, не робити жодних войовничих кроків, жодних кроків, які можуть призвести до продовження війни або, якщо доведеться, до географічного розширення війни", - наголосив він.

Сійярто також заперечив, що у Мінську нібито вів переговори з росіянами. "Я бачу, що в пресі є певна частка фантазії, і я бачу, що є фанатизм щодо сайту Flightradar, і в принципі з цим немає проблем, але я чесна людина, якщо хочу вести переговори з росіянами, я поїду до Москви", - сказав він.

"Якщо я хочу вести переговори з росіянами, я поїду до Москви і повідомлю про це. Мені не потрібно вести переговори з росіянами у Мінську ховаючись. Ні я, ні хтось із членів моєї делегації не вів переговорів ні з ким, окрім білоруських співрозмовників", - додав Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідав Мінськ 13 лютого. Це був перший за дуже тривалий період візит європейського посадовця такого рівня до Мінська. Сійярто після візиту заявив, що закликав до "якнайшвидшого досягнення миру".

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...