"Не завжди вибухають": Коваленко вказав на нюанс з російськими КАБами і відповів на чутки про "здачу" українських позицій

Російські так звані кореговані авіаційні бомби – це не просто морально застаріла зброя. Це ще вкрай неякісна продукція, і саме тому можна не дивуватись, чому це російські військові злочинці так часто бомблять свої міста та свої ж позиції.

Про це OBOZ.UA розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив", письменник, експерт Українського центру дослідження проблем безпеки ім. Тимчука Олександр Коваленко. Щоправда, він зазначив, що у КАБів є і свої плюси.

"Ось те, що зробили росіяни, є дійсно неякісна продукція. Вони не завжди вибухають, вони не завжди долітають до місця розміщення. Єдиний їх плюс, яким користуються росіяни – це те, що в них їх десятки тисяч, саме авіаційних бомб вільного падіння", – зазначив експерт. За його оцінками, окупанти можуть витрачати за місяць 3 - 3,5 тисячи авіаційних бомб.

"Але з них частина не долітає до позицій Сил оборони України. Які якщо долітають, то не завжди вибухають. Які коли летять до пункту призначення, інколи падають на голови самих росіян, і це постійно відбувається", – додав Коваленко.

За його думкою, коли українські захисники відступають, це відбувається не через низький моральний стан воїнів. "Бійці, які там знаходяться, рядовий склад, вони стоять, наскількі можуть. Але коли виникає ситуація, коли відбувається ротація одночасно двох бригад, то що може зробити ТРО у данному випадку, яке не має навіть самохіхних артилерійських установок чи гаубиць 122-го, 152-го калібру? У ТРО ж це, наприклад, переважно стрілецька зброя. Ось і все – відстрілялись і відступили", – зауважив Коваленко. Тобто це питання до командування, вважає експерт.

"Вони провели випробування": Експерт розповів, що випускає оборонний завод в Іжевську і чим це загрожує ЗСУ

субота, 5 жовтень 2024, 23:40

РФ модернізують БпЛА типу "шахед", а також значно збільшують їх виробництво. Українські захисники мають бути готовими до того, що ці дрони стануть більшою проблемою, адже їх буде дедалі складніше збивати.Про це розповів авіаексперт Костянтин Криволап ...

"Одержимий ідеєю безсмертя": Перед зустріччю з Путіним його гості проходять карантин, - The Atlantic

субота, 5 жовтень 2024, 22:25

Російський диктатор Володимир Путін одержимий ідеєю безсмертя. Тому його гості, перед зустріччю з ним, можуть тижнями перебувати в карантині, передають Патріоти України з посиланням на The Atlantic. Як пише видання, родичі змушені пересуватись лише авт...