Не збираємося першими приймати "удар у щелепу": У НАТО попередили авіацію РФ, щоб не захоплювалась провокаціями

Командири кораблів НАТО самостійно вирішують: відповідати на провокації російської авіації чи ні.

В НАТО предупредили авиацию РФ: не собираемся первыми принимать "удар в челюсть"Російська Федерація цілеспрямовано направляє свої військові літаки і судна до есмінців Північноатлантичного альянсу, провокуючи їх на відповідні дії і намагаючись розв'язати збройний конфлікт. Відповідну заяву зробив командувач американськими Військово-Морськими силами в Європі і Африці адмірал Роберт Берк, інформують Патріоти України із посиланням на Business Insider.

За словами адмірала, на даний момент командири натівських кораблів самостійно вирішують: чи несуть дії російської авіації загрозу в тому чи іншому конкретному випадку і чи варто на них відповідати. Командири американських кораблів не мають наміру безпричинно атакувати російські літаки, але в той же час вони не стануть "приймати перший удар в щелепу", підкреслив Берк.

Адмірал також розповів, що кораблі військового флоту РФ на постійній основі супроводжують судна Північноатлантичного альянсу, що заходять в акваторію Чорного моря. Такі кроки робляться з метою залякування американської сторони.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...