Не жильці, або Чекаємо на головного: Міжнародна слідча група оприлюднить імена перших чотирьох підозрюваних у знищенні MH17 над Донбасом і оголосить їм підозри

П​ісля оприлюднення 19 червня в Нідерландах імен підозрюваних у катастрофі Boeing 777 рейсу MH17 2014 року поблизу Тореза Донецької області має запрацювати кримінальний суд, який досліджуватиме провину, очно, чи заочно, живими, чи мертвими.

Після того як міжнародна слідча група оприлюднить імена перших чотирьох фігурантів справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над Донбасом у 2014 році, їм оголосять підозри. Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, зазначають Патріоти України..



"Імена буде оголошено. Буде пред'явлено підозри. Після цього має запрацювати сам кримінальний суд Схіпгола, який розглядатиме цю справу. Але доки суд не встановить провину таких-то, не можна сказати, що вони є винними... Це тільки верхівка. Звісно, потім кількість людей, які причетні до цього, буде набагато більшою, ніж ці чотири людини, яких буде оголошено", – заявила Зеркаль.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи йдеться про підозрюваних у керівництві російської армії, вона зазначила, що передати таке озброєння, як зенітно-ракетний комплекс "Бук", із якого було збито літак, "без дозволу керівництва не можна".

За словами Зеркаль, уже є вся інформація про те, як заїжджав "Бук" на окуповану територію Донбасу, але немає інформації про те, хто стріляв і хто відповідальний.

"Буде ще цікава презентація Bellingcat. Вони завжди йдуть далі, ніж офіційна група розслідування", – повідомила заступниця міністра українського МЗС.

Зеркаль додала, що представники Нідерландів та Австралії спільно просуваються в межах своїх претензій до російської сторони. "Вони провели з ними вже один раунд консультацій, і тепер вони рухаються до другого раунду консультацій, щоб притягнути Росію до відповідальності як державу", – підкреслила вона.

Boeing 777, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група, що складається з представників Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України, оголосила проміжні підсумки розслідування. Згідно з висновками експертів, рейс MH17 було збито з комплексу "Бук", привезеного з Росії, з території, підконтрольної проросійським бойовикам. Після аварії літака зброю повернули в РФ.

24 травня 2018 року слідчі уточнили, що "Бук" прибув на Донбас із Курської області, де базується 53-тя бригада збройних сил РФ. Група відновила маршрут, яким перевозили установку.

За даними міжнародної групи Bellingcat і Служби безпеки України, доправлення комплексу "Бук" на Донбас організував один із тогочасних ватажків угруповання "ДНР" Хмурий. За даними "Новой газеты", він є російським полковником у відставці, а його справжні ім'я та прізвище – Сергій Дубінський.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...