"Не злякалися погроз із боку РФ навесні 2014-го, не злякаємося і навесні 2021-го": Арестович поставив на місце Козака

Росії слід перейти від прямих погроз на адресу України до конструктивних дій з виконання рішень, ухвалених у рамках Нормандського формату. Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, інформують Патріоти України.

"Наговорив він чимало: дав кілька різких оцінок внутрішньополітичних справ України, команди президента Зеленського. Пригрозив використанням військової сили і розпадом України, в разі нашої спроби вступити в НАТО і/або провести військову операцію проти окупантів, до якої ми нібито готуємося", - підкреслює Арестович.

"Моя особиста відповідь: ніяка словесна еквілібристика не допоможе РФ уникнути необхідності виконувати домовленості в Нормандському і Мінському форматі, які вона уклала, починаючи з 2014 року. Або настання міжнародної політичної відповідальності за ухилення від їх виконання. Що стосується погроз застосування сили проти України ... Ми не злякалися цих погроз навесні 2014-го, тим більше не злякаємося навесні 2021-го)", - додав Арестович.

Крім цього, він підкреслив, що керівництво РФ із завзяттям, гідним кращого застосування, йде шляхом міжнародної ізоляції, в яку саме себе заганяє своїми діями і провадженою політикою. Цей шлях є безперспективним, запевняє він.

"Ще більш безперспективна і небезпечна для самої РФ будь-яка спроба перейти до відкритого застосування військової сили проти України. Що їм чітко дає зрозуміти і керівництво України, і наші партнери по НАТО. Тому, замість політики блефу і погроз, я б рекомендував керівництву РФ взяти на себе, нарешті, політичну відповідальність і перейти до конструктивної роботи над виконанням конкретних рішень, ухвалених у рамках Нормандського формату", - зазначив Арестович.

Як повідомлялося, сьогодні заступник голови Адміністрації президента Росії і парламентер на рівні політичних радників Дмитро Козак заявив, що активізація бойових дій на Донбасі може стати початком кінця України. Крім цього він не виключив, що Росія може воювати на Донбасі. Мабуть, він мав на увазі відкриту участь РФ на стороні російських найманців.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...