"Не зможуть нічого зробити": У МВС розповіли, яку роль відіграє звільнення острова Зміїний від окупантів

Звільнення острова Зміїний від російської армії було дуже важливим для України. Тому що внаслідок Росія втратила свою міць на цій ділянці Чорного моря. На цьому наголосив радник глави МВС Вадим Денисенко в ефірі марафону українських телеканалів, передають Патріоти України.

За його словами, після знищення українськими силами крейсера "Москва", ЗС РФ розраховували, що зможуть зробити з острова базу типу авіаносців, де вони розмістять системи протиповітряної оборони та зможуть контролювати ділянку моря. Однак цього не сталося, і це велика перемога для України.

"Потрібно розуміти, що острів Зміїний після того, як ми знищили крейсер "Москва", росіяни розраховували, що зроблять з нього якийсь авіаносець, на який вони поставлять ППО та зможуть контролювати всю цю частину Чорного моря. Ми їх вибили і те, що за останні кілька днів росЗМІ реально розносило різні нісенітниці, означає одне — це величезна перемога ЗСУ", — сказав Денисенко.

Чиновник додав, що так ЗСУ нівелювали весь Чорноморський флот у цій акваторії Чорного моря, при цьому практично не маючи власного. Вадим Денисенко заявив, що тепер росіяни "нічого не можуть зробити" у морі. Проте удари ракетами "Калібр" по українських містах із кораблів продовжуватимуться.

"Але з погляду висадження десанту вони не можуть у цій частині моря", — підсумував він.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...