"Не знаю, про що говорять кандидати, але, можливо, обидва погано читали закон": Заступник голови ЦВК прокоментував імовірні дебати Зеленського та Порошенка на НСК "Олімпійський"

Євген Радченко пояснив, що подібні дебати має бути оплачено з виборчих фондів кандидатів.

Євген Радченко. Фото: ВВС.

Дебати на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві можуть бути формою передвиборчої агітації, а не визначеними законом "Про вибори президента України" теледебатами. Про це заявив 4 квітня у коментарі заступник голови Центральної виборчої комісії України Євген Радченко, передають Патріоти України.

"Те, про які дебати йдеться в постанові ЦВК, – це ст. 62 закону ["Про вибори президента України"]. Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трішки не та стаття закону, тобто йдеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборчої агітації", – сказав він.

Радченко наголосив, що ст. 62 закону про вибори президента визначає процедуру і строки проведення передвиборчих теледебатів, які проводять на Суспільному телебаченні та оплачують із державного бюджету.

Він припустив, що під дебатами на стадіоні "Олімпійський" президент України Петро Порошенко та кандидат на посаду глави держави Володимир Зеленський, імовірно, мають на увазі форму агітації, яку врегульовано ст. 58 закону про вибори президента в частині "проведення публічних дебатів, дискусій, прес-конференцій". Радченко додав, що такі дебати має бути оплачено з виборчих фондів кандидатів.

"Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте в них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборчі теледебати, ст. 62 закону, і постанова ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про п. 3 ч. 1 ст. 58 закону. Оце різниця", – додав заступник голови ЦВК. Він наголосив, що до моменту ухвалення ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування 31 березня та оголошення другого туру агітація недопустима.

Проросійський режим згортає демократію: У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата до ЄС

середа, 1 травень 2024, 18:57

Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про "іноагентів" у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, передають Патріоти України. Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти прот...

Утриманці Путіна у Німеччині спалили дачу глави концерну Rheinmetall за постачання зброї Україні

середа, 1 травень 2024, 18:14

Ліві екстремісти спалили дачу глави оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера за постачання зброї Україні. Як повідомило видання Bild, на півночі Німеччини в місті Хермансбург підпалили дерев'яний будиночок на ділянці, що належить Паппергеру, а...