Не знаю, що Росія робить в ООН після вторгнення в Україну, - прем'єр-міністр Великої Британії

У п’ятницю, 27 вересня, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер частину виступу в ООН присвятив Україні, згадавши жорстоку агресію Росії щодо неї, а також смерті людей, передають Патріоти України.

Стармер заявив, що не знає, що Росія робить в ООН після вторгнення в Україну. «Мені цікаво, як Росія може показувати своє обличчя в цій будівлі?», — поставив запитання Стармер.

Він заявив, що Росія стоїть за «найбільшим порушенням статуту за останнє покоління». «Вторгнення Росії в Україну незаконне. Воно загрожує глобальній безпеці. І воно спричинило колосальні людські страждання. Шістсот тисяч російських солдатів було вбито в цій війні. І за що? Статут ООН, який тут відстоюють, говорить про людську гідність. Не варто ставитися до своїх громадян як до шматків м’яса, які можна кинути в м’ясорубку», — сказав Стармер.

Заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський весь час, поки Стармер говорив, не підіймав очей і тільки перебирав свої папери.

"45 років безперервної експлуатації": У Нідерландах попрощалися з останніми винищувачами F-16, які мають передати Україні (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:04

У Нідерландах зняли з озброєння останні винищувачі F-16, які планують передати Україні. У п’ятницю, 27 вересня, Міноборони країни «офіційно попрощалося з легендарним літаком». Про це повідомили у Міноборони Нідерландів, передають Патріоти України. У Мі...

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...