Не знижуючи боєздатність: Хомчак заявив про "оптимізацію" ЗСУ

Одним із способів «оптимізації» начальник Генштабу вважає уніфікацію штатів військових частин.

Руслан Хомчак. Фото: Деловая столица.

Кількість військових частин Збройних сил України не скорочуватимуть, проте їх чисельність планують «звести до оптимальної кількості». Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак, передають Патріоти України.

Таким чином Хомчак відповів на питання про некомплект військових частин разом зі збільшенням їх кількості протягом останніх років. «Я вже віддав відповідні вказівки, працюють відповідні структури для того, щоб привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості, яка повинна бути. Звичайно, не знижуючи боєздатність, не знижуючи готовності до відповіді на ті загрози і виклики, які стоять перед державою», - сказав начальник Генштабу.
Одним із способів «оптимізації» Хомчак вважає уніфікацію штатів військових частин. «Якщо їх розгортали, значить, це було викликано якимись розрахунками. Тому зараз це питання обгрунтовується, вивчається. Це в процесі», - заявив він.
Коментуючи проблему звільнення військових з армії, Хомчак висловив думку, що проблема полягає в особистих відносинах між підлеглими і командирами, зокрема - в браку довіри. «Солдат бачить проблему або порушення і йде не до свого командира, щоб сказати, що є проблема або порушення, треба припинити або вирішувати, а починає дзвонити волонтеру і дзвонити ще комусь, щоб зайти вгору і зверху це питання вирішили. Це не скрізь, але є такі випадки, і я так розумію, що це нездорові відносини там, в колективі», - вважає командувач.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...