Не зробити Німеччину ганьбою Європи: Редакція надвпливового Spiegel закликає уряд ФРН надати озброєння Україні

Позиція влади ФРН викликає здивування не лише в офіційного Києва, а й в інших союзників Німеччини. Про це йдеться у редакційній статті Spiegel "Зволікання Німеччини робить війну більш вірогідною", зазначають Патріоти України.

Журналіст Ральф Нойкірх наголошує, що надійність німців - під питанням у міжнародної спільноти.

В уряді Німеччини раніше заявляли, що позиція базується на принципі не передавати зброю до кризових регіонів. Адже озброєння може начебто загострити конфлікт.

"Зброя може потрапити в чужі руки, як це сталося в Афганістані після перемоги талібів. Але політичні принципи також можуть призвести до неправильних результатів в окремих випадках", - йдеться у статті.

У виданні навели приклад, коли Німеччина порушила цей принцип і вчинила правильно. У 2014 році у боротьбі з "Ісламською державою" курдських бійців німці забезпечили гранатометами.

"Це порушило табу, як відкрито визнала міністр оборони Урсула фон дер Ляєн. І все-таки це було правильно", - пише Нойкірх.

Поки що канцлер Олаф Шольц та глава МЗС Анналена Бербок вважають, що ситуація в Україні не варта порушення цього принципу. Проте, наголосили у ЗМІ, хоча постачання озброєння може бути неефективним у військовому плані, це може дати знак Путіну про єдність Заходу щодо захисту України.

Німеччина також не повинна заважати країнам-партнерам постачати озброєння Україні, адже деякі так і не дочекались дозволу на це офіційного Берліна. При цьому заяву про постачання касок у Spiegel називають "недолугою".

Нагадаємо, ФРН послідовно відмовляється давати Україні зброю для захисту від російської агресії та блокує постачання Києву озброєнь через НАТО.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...