Незважаючи на істерики з Москви та окупованого Севастополя: В Одесу прибув ракетний есмінець ВМС США, за котрим гнався російський флот

Намагання недонаддержави перетворити Чорне море де-факто на "російське озеро" розбиваються об активні дії американського флоту та його союзників по НАТО

Американський ракетний есмінець “Портер”, за яким слідували російські кораблі, зайшов у порт Одеси, зазначають Патріоти України.

Американський есмінець “Портер” всьоме навідується до Чорного моря з початку 2019 року і другий – до Одеси. У минулому році корабель взяв участь у щорічних навчаннях “Сі Бриз-2018”. Прес-служба ВМС США повідомила, що цей візит – плановий і покликаний показати підтримку Вашингтона в питанні вільного судноплавства.

“Цей плановий похід і сьомий візит в Чорне море нашого есмінця в цьому році демонструє нашу відданість свободі судноплавства та підтримку союзників по НАТО і партнерів у Чорному морі”, – заявила командувач 6-м оперативним флотом США віце-адмірал Ліза Франчетті.

Відзначається, що корабель ВМС США має право перебувати у Чорному морі згідно з міжнародним правом та конвенцією Монтре. В конвенції, зокрема, зазначається, що кораблі нечорноморських країн мають права перебувати в акваторії Чорного моря 21 добу.

Відразу після того, як американський есмінець увійшов у води Чорного моря, за ним почали стежити кораблі російського флоту – фрегат “Адмірал Ессен”, малі ракетні кораблі “Вишній Волочок” і “Орехово-Зуєво”. Судна оснащені крилатими ракетами “Калібр”.

На час перебування американського судна в Одесі запланована програма заходів. Зокрема, есмінець візьме участь у вченнях типу PASSEX, а між екіпажами кораблів пройдуть спортивні змагання. “Портер” – 28-й корабель класу “Арлі Бьорк” (Arleigh Burke) ВМС США, названий на честь знаменитої американської династії морських офіцерів. Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок.

У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті.


Джерело: Думская

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...