Незважаючи на потуги з Москви: Шикарна яхта Медведчука "Royal Romance" перейшла під синьо-жовтий прапор. В АРМА пояснили значення прецеденту для України

Яхта Royal Romance

92-метрова яхта "Royal Romance" набула статусу українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України.

Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України, відповідні зміни вже внесено до Міжнародної морської організації. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

"Це історичний момент для нашої країни. Перший в історії України заарештований актив, що знаходиться за кордоном, отримав державну реєстрацію в Україні", — заявив Євген Ігнатенко, голова Служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

За його словами, це сприятиме подальшому продажу заарештованої яхти та надходженню коштів її продажу до державного бюджету України.

Ігнатенко також зазначив, що відповідні зміни до Міжнародної морської організації (ІМО) щодо яхти "Royal Romance" уже внесено.

Яхта Медведчука. Фото: Yacht Charter Fleet

У 2020 році стало відомо, що Медведчук задекларував офшорну компанію Fregata Marine Ltd, якій належить яхта "Royal Romance" на свою дружину Оксану Марченко.

Нагадаємо, сама Оксана Марченко, як писав Фокус, живе в Росії і готується стати обличчям пропагандистської кампанії проти України. З чуток, Марченко часто відпочиває на Кіпрі і завела роман з охоронцем з оточення Володимира Путіна.

Сам Віктор Медведчук став власником нової яхти. Не такої розкішної, як "Royal Romance". Його нова іграшка коштує близько 10 мільйонів доларів.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...