Розтоптано нещодавне революційне минуле головного вишу країни: Студенти університету ім. Шевченка вимагають відставки ректора через з’їзд партії "Слуга народу" в альма-матері

Зеленський обрав не те місце для своїх політичних посиденьок та партійної агітації, вважає пасіонарна молодь

Після того, як партія «Слуга народу“ провела свій з’їзд у будівлі Київського національного університету імені Тараса Шевченка Студентський парламент вузу зажадав відставки ректора Леоніда Губерського. Про це повідомляє на сторінці в Facebook Червоний Губер, зазначають Патріоти України.

“Го” Червоний Губер ” вже направила запит Губерському з проханням надати офіційну позицію і доступ до документів на підставі яких відбулися сьогоднішні збори», – сказано в повідомленні.

Губерський у свою чергу став стверджувати, що якісь недоброзичливці вже рік як намагаються не допустити його на новий термін.

Активісти дані твердження називають “напрацьованими методичками”.

«Це смішно і зайвий раз доводить, що Леонід Васильович втратив почуття реальності. Цим же можна пояснити спеціальне затягування зняття з Лукашенка статусу Почесного доктора КНУ”, – зазначають вони.

Студенти додали, що славне ім’я КНУ ганьбить саме ректор, порушуючи закони та статути вишу.

Активісти констатували, організація заходу була таємно узгоджена Губерським без згоди проректорів або деканів.

“Якщо КНУ хоче зберегти власну особу і довести, що він є ВУЗом європейського рівня, Леонід Васильович повинен вже завтра бути відсторонений від виконання обов’язків ректора університету за порушення Статуту КНУ і Закону України», – заявив Студентський парламент.

Міністерство освіти і науки України ще 16 вересня виступило із заявою про те, що в закладах освіти політична агітація неприпустима. Міністерство також звернулося з відповідним письмом до обласних державних адміністрацій, установ професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Як передає “Інтерфакс-Україна«, в даний час біля будівлі університету проходить акція»Освіта без політики”. У ній беруть участь приблизно 50 осіб. В руках у них плакати з написами « “червоний-колір сорому” « “університет не місце для зборів політичних партій«,» ні зеленому КНУ«,» Шева не Зелений«,” Верховенство права?”, “Студенти мовчати не будуть”. Вимоги-відставка ректора, реакція на подію, надання документів, на підставі яких відбувся захід, гарантія відсутності переслідувань активістів.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...