"Неадекватна принцеса": Зеленський розповів про переговори з Путіним до початку війни

"Неадекватна принцеса": Зеленський розповів про переговори з Путіним до початку війни

Президент України Володимир Зеленський виключив можливість переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Попередні його численні спроби поговорити з очільником держави-агресора, щоб покласти край гібридній агресії РФ проти України, зазнали краху, передають Патріоти України.

Президента РФ Зеленський порівняв з "принцесою", яка капризує і вигадує відмовки від зустрічі замість того, аби покласти край кровопролиттю. Про це український президент розповів в інтерв'ю італійським медіа під час візиту до Риму.

Коли у Зеленського запитали, чи готовий він до переговорів з Путіним, український президент заявив, що не бачить жодного сенсу у подібних переговорах. Адже попередній досвід доводить: держава-агресор не хоче миру.

"Нема про що. Ну про що з ним (Путіним. – Ред.) говорити? Наведу приклад з мого життя. У 2019 році я став президентом. Було багато різної критики. Люди не хотіли говорити з Путіним. А я сказав: "Я буду! Я спробую діалог". Це не політика, мені це жодних плюсів не давало. Я дійсно хотів закінчити війну. Я хотів знайти домовленості... Ми довго вирішували, бо він, як, вибачте, принцеса, не міг знайти формат, в якому нам зустрітися", – зазначив Зеленський.

Він пригадав численні спроби Києва вийти на діалог з Москвою на найвищому рівні, що тривали аж до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Та те, як Росія порушувала взяті на себе зобов'язання.

"Я робив усе, аби мати розмову. У нас був діалог телефоном, у нас відбулася зустріч у форматі "Норманді", ми обміняли людей. 110 перших людей. Я був дуже щасливий! Ми домовилися не стріляти... Щоденні провокації. Щодня – поранили людину, вбили людину... Це не могла бути випадковість. Там снайпери. Снайпери з окупованих територій йшли вздовж всього кордону (вочевидь, Зеленський мав на увазі лінію зіткнення. – Ред.). Це сафарі! Вони приїздили, тренувалися на нас. Всі знали, що вони їх приганяли, цей спецназ і цих снайперів з інших територій, де вони воюють. І це було сафарі. Вони їм давали тренуватися на нас, на живих людях", – емоційно зауважив глава держави.

На дзвінки з Києва через численні порушення перемир'я з боку російських загарбників володар Кремля так і не відповів. Зеленський пригадав, як намагався залучити до налагодження діалогу з Путіним лідерів інших держав.

"Я йому дзвонив... Спробував знайти діалог. Після цього жодного діалогу не було. Я зробив багато запитів у Кремль. Я ніколи цього не приховував. Я дзвонив всім державам. Всім абсолютно. Ізраїль, США, Британія, Німеччина, Франція... Я просив усіх. Я хотів просто поговорити телефоном. Я сказав, що я вважаю, що збільшуються обстріли, збільшуються смерті на лінії зіткнення, йде серйозна загроза, може бути ескалація... З ким говорити? З ким? Він нічого не хоче. Для нього це жарти", – зазначив Зеленський.

Він застеріг Європу від помилкової віри у те, що Росія взагалі договороспроможна. Нині, коли у Кремлі усвідомили, що Росія слабка, звідти посилають сигнали про начебто бажання повернутися до дипломатії та сісти за стіл переговорів. Так Путін, наголосив Зеленський, намагається приспати пильність Європи, обдурити її.

"Щоб не запроваджувалися санкції, щоб нам не допомагали – він може зробити якийсь дипломатичний крок. Але через рік, повірте мені, він прийде навалою вбивати нас знову. З ним все зрозуміло. Він не розуміє, що відбувається. Він неадекватна людина", – резюмував Зеленський.

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...