Неарешт Путіна в Улан-Баторі за ордером МКС: Держдеп США дав пораду Монголії щодо відносин з Росією, Китаєм і Україною

Російський диктатор 2 вересня розпочав свій офіційний візит у Монголію

У Держдепартаменті США заявили, що розуміють становище "між двома великими сусідами", в якому опинилася Монголія. Проте закликали Улан-Батор у спілкуванні з Росією підкреслювати свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив речник Держдепу Метью Міллер, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Міллер зауважив, що, на думку США, країни не повинні надавати російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України і США очікують, що Монголія дотримуватиметься своїх зобов’язань "та надалі підтримуватиме принципи Статуту ООН, в тому числі щодо суверенітету й територіальної цілісності".

Водночас представник Держдепу висловив розуміння, в якому становищі опинилася сама Монголія - "набагато менша країна, розташована між двома великими сусідами", Росією й Китаєм.

Міллер запевнив, що США продовжать підтримувати Монголію, проте наголосив, що країна мусить дотримуватися міжнародних зобов’язань.

"І важливо, щоби в той час, як вони спілкуються з Росією, вони чітко підкреслювали свою підтримку територіальної цілісності й суверенітету України",- сказав Міллер.

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...