Небайдужі б'ють на сполох: Бойового комбата без доказів кинули за грати, звинувативши в побитті на передовій позиції підлеглого-наркомана

"Жертві" повірили на слово й цього виявилось досить, щоб кинути бойового офіцера за грати

Павло Лановенко (зліва)

У Краматорську командир 37-го окремого мотопіхотного батальйону Павло Лановенко, позивний Морпіх, був заарештований за нібито побиття бійця, який перебував у стані наркотичного сп'яніння. Про це в суботу, 26 грудня, повідомила журналістка Віолета Кіртока, зазначають Патріоти України. За її словами, інцидент стався чотири дні тому.

Як пояснила журналістка, телефоном Павло Лановенко встиг їй розповісти про подію: про те, як він побачив на позиції (батальйон зараз базується під Донецьким аеропортом) бійця в неадекватному стані, який не приховував, що приймає наркотики.

Наступного дня Морпіху доповіли, що хлопець погано почувається: виявилося, що в нього відбито селезінку. При цьому хворий звинуватив у побитті Лановенка.

У результаті командира батальйону викликали до відділку ДБР у Краматорську. І хоча на подальшому засіданні суду ніхто зі свідків не підтвердив факту побиття, Лановенку присудили 30 діб арешту.

Павлу Лановенку дали 30 діб арешту

"Всі, хто знають Морпіха, дуже обурені ситуацією. Друзі вже знайшли йому адвоката, з яким завтра Павло Лановенко підпише контракт, передасть копію справи. І він подасть апеляцію", – повідомила журналістка на своїй сторінці в Facebook.

Вона також нагадала, що 6 грудня, в День Збройних сил України Лановенко отримав орден Данила Галицького: "Так, може, визначтеся: він герой, якого цінує держава, або незручний воїн, якого терміново потрібно закрити під варту?"


У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...