Небезпечні "Полонези" і С-300: Експерт розповів, якою зброєю Лукашенко може допомогти Путіну у війні проти України

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов розповів, яким небезпечним озброєнням володіє режим Лукашенка. Саме це озброєння і техніку Лукашенко може віддати Путіну для війни в Україні або використати самостійно, якщо глава Кремля усе ж примусить Білорусь до вторгнення, передають Патріоти України.

Снєгірьов вказав, що у Білорусі розміщені:

- дивізіони оперативно-тактичних комплексів РСЗВ "Полонез" із дальністю ураження до 300 км;

- батареї С-300, які модифіковані для завдавання ударів по наземних цілях на відстані до 200 км;

- 20 тактичних ракет "Точка" і 60 тактичних ракет Р-11.

"Це дуже багато. Росіяни зараз розконсервують свої танки Т-62 та Т-64 (цифри тут – рік випуску). А Т-72 – нова модель, яка до того ж пройшла певну модифікацію у складі збройних сил Республіки Білорусь", – зазначив він.

Експерт не виключає, що під час візиту Путіна буде порушено питання про передавання росіянам білоруської бронетанкової техніки.

"В переліку загроз також військово-технічна співпраця в моменті розконсервації білоруських військових складів. І можливості передавання РФ боєкомплекту, включно зі снарядами калібром 122 мм і 152 мм. Це покращує, зокрема, питання логістики – "плече" постачань із тієї ж Білорусі значно коротше, ніж із глибинних районів Росії", – додав Снєгірьов.

Джерело: ТСН.ua

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...