Небезпечний період: У найближчі роки розгортання ядерної зброї стане дуже тривожним, - Bloomberg


Збільшення ядерних боєголовок у світі, яке набере обертів у наступні роки, стане "надзвичайно тривожним". Про це пише видання Bloomberg, з посиланням на Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI), передають Патріоти України.

Наразі кількість боєголовок, розгорнутих разом із ракетами та літаками сягає 3904, оскільки Росія продовжує бути супротивником, а Китай, ймовірно, перевів свою ядерну зброю в стан високої бойової готовності.

"Хоча загальна кількість ядерних боєголовок у світі продовжує падати, оскільки зброя часів холодної війни поступово демонтується, на жаль, ми продовжуємо спостерігати щорічне збільшення кількості діючих ядерних боєголовок. Схоже, що ця тенденція продовжуватиметься і, ймовірно, прискориться в найближчі роки, і це викликає занепокоєння", — сказав у заяві директор SIPRI Ден Сміт.

Він зазначив, що наразі світ знаходиться в "одному з найнебезпечніших періодів в історії людства". Наразі, коли російський диктатор Путін використовує можливості своєї армії у масовому знищенні, ядерна зброя стала відігравати більш помітну роль, ніж це було у части "холодної війни".

Також в інституті заявили, що Китай почав розширювати свій ядерний потенціал швидше, ніж будь-яка країна. Зараз у всіх країн, які мають ядерну зброю, у планах є збільшення свого потенціалу у цій сфері.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...