Небезпека дійсно є: У ГУР Міноборони прокоментували ядерні "танці з бубном" Путіна

В Головному управлінні розвідки МО України прокоментували останні випадки ядерного шантажу з боку російського лідера Володимира Путіна. Йдеться як про присутність військ РФ на Запорізькій атомній електростанції, так і про погрози "нашпигувати" територію Білорусі ядерною зброєю. За словами представника відомства Андрія Юсова, небезпека буде зберігатися доти, доки росіяни остаточно не вийдуть з території України, передають Патріоти України.

Він підтвердив, що ціла низка норм і стандартів ядерної безпеки на ЗАЕС вже не забезпечується окупаційною владою: "Те, що вони весь час виробляють з нашою Запорізькою атомною станцією - це ядерний шантаж", - каже Юсов. "Головне, що повинен зрозуміти кожен українець і весь світ - у Каховці, на заводі "Кримський титан" і по всій Україні безпека, зокрема й екологічна та ядерна безпека на цих об'єктах, буде гарантована тоді, коли вони повернуться під контроль України та законної влади. Поки там російські терористи, загроза буде зберігатись", - наголосив він.

Юсов вказав, що прагнення Путіна розмістити ядерну зброю в РБ - це також елемент тактики ядерного шантажу, яку обрав для себе Кремль. Юсов підкреслює, що такі очевидні "танці з бубном" не загрожують Європі, Україні або НАТО. Для Києва головне, що Білорусь все ще не втягнута в повномасштабну війну з Україною, як того прагне Москва.

"Попри всі танці з бубном, тепер уже ядерним бубном, для України важливим фактором залишається те, що Білорусь не втягнута у повномасштабну наземну війну Росії проти України, і ознак цього не спостерігається. Хочуть покричати, помахати кулаками, пригрозити комусь, грізно поворушити вусами? Ну, будь ласка", - вказав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...