Небезпека для України? Генерал-лейтенант повідомив, що кількість "вагнерівців" у Білорусі підскочила

Зараз у Білорусі знаходяться понад шість тисяч членів російської приватної військової компанії "Вагнер", передають Патріоти України.

ПВК "Вагнер" на білоруській території є небезпечним для України, поділився командувач Об'єднаних сил Збройних сил нашої держави генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Станом на зараз на території Республіки Білорусь перебуває до 6,5 тисяч осіб - найманців ПВК "Вагнер". У військовій науці є два поняття - військова небезпека і військова загроза. Для цивільних пояснюю, якщо їде автомобіль - це небезпека, а якщо він їде прямо на тебе - це загроза", - зазначив він.

Генерал-лейтенант додав, що перебування найманців на білоруській землі - це небезпека, а у разі створення ними диверсійно-розвідувальних груп чи наземного наступального угрупування, тоді це буде реальною загрозою. "...ми не очікуємо, коли ця загроза утвориться, ми робимо все, щоб підвищити наші оборонні спроможності", - підкреслив Наєв.

"Порушення Женевських конвенцій": Лубінець відреагував на відео зі знущаннями над українськими полоненими

неділя, 2 червень 2024, 23:52

Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся з офіційними листами до Міжнародного руху Червоного хреста та ООН, аби вони задокументували факти знущання військових РФ з українських полонених на Харківському напрямку. Про це Дмитро Лубінець повід...

Вирішили підтримати Палестину: Популярна туристична країна планує заборонити в'їзд на свою територію громадянам Ізраїлю

неділя, 2 червень 2024, 22:28

Мальдівська Республіка готується заборонити в'їзд на територію країни громадянам Ізраїлю. Про таке рішення президента країни Мохамеда Муіззу, ухваленого за рекомендацією кабінету міністрів, оголосив міністр національної безпеки та технологій Алі Іхсан,...