"Небезпека є, але не варто перебільшувати": Олег Жданов розповів, яку загрозу несуть російські війська на Запорізькій АЕС

Російські окупанти ховаються на Запорізькій АЕС, але для обстрілів з "Градів" і "Ураганів" виїжджають за її територію. Про це сказав військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Не будемо лякати. Вони б'ють не з території атомної станції, а виїжджають за неї і б'ють біля, у безпосередній близькості", - зазначив Жданов.

За його словами російські війська застосовують або "Гради" із боєприпасами "Торнадо" дальністю стрільби до 40 км, або РСЗВ "Ураган", після чого повертаються на територію АЕС.

"І тому ми застосовуємо там найбільш високоточну зброю - дрони-камікадзе, які вибірково і точково можуть уражати цілі, щоб не зашкодити будівлям або об'єктам навколо вогневої позиції", - сказав Жданов.

Експерт додав, що єдиною проблемою для українських військ є встигнути спіймати російські війська "на вогневій позиції, коли вони висуваються для завдання ударів".

"Для атомної станції поки що загрози не існує: ми не стріляємо по російських військах, які ховаються на території АЕС, російські війська не ведуть вогонь з території АЕС", - запевнив Жданов.

Джерело: НВ

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...