Небезпека є: Секретар РНБО заявив про посилення сепаратистських настроїв на півдні України

Росія перед виборами "будує систему розповсюдження свого сепаратистського настрою" на півдні України. Йдеться про Миколаївську, Херсонську та Одеську області Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1, передають Патріоти України.

Він переконаний, що місцева влада повинна брати безпосередню участь у боротьбі з російською пропагандою та мати для цього всі необхідні інструменти.

"Мені на прес-конференції одна дівчина поставила питання стосовно розгортання російської мережі в Миколаєві. Мер міста каже: "Я ні на що впливати не можу". Знаєте, це настільки дивна позиція" - обурюється Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що "всі мають розуміти, що сьогодні в сучасному світі відбувається, від депутата сільської, селищної, міської ради до мера такого міста як Миколаїв".

"Друзі, схаменіться! Росія - країна-агресор. Будь-яка людина, яка починає тут розгортати і впливати на вибори... Ми маємо з корінням все це припиняти", - продовжив посадовець. Данілов розповів, що від 1994 року спостерігав за російським впливом в рідному Луганську.

"Вони, як хижаки, почали розповзатися скрізь. Чим закінчилося? Закінчилося тим, що РФ з Ростовської області почала війну. "Градами" лупила по українській території. А зараз хтось каже про "конфлікт". Про який "конфлікт" ви кажете, представники РФ? Це війна з РФ, яка зсередини підтримується людьми, для яких Путін до цього часу є тим, чим він для них є", – сказав Данілов.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...