Небезпека не минула: Генштаб назвав кількість ракет, які Росія може виготовити за місяць

Російський військово-промисловий комплекс може виробляти за місяць близько ста ракет різного типу. Під час війни РФ змогла зберегти та навіть підвищити темпи виробництва озброєння. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив заступник керівника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передають Патріоти України.

За його словами, майже сотня ракет, за оцінками Генштабу, - це понад 10 одиниць для ОТРК "Іскандер", до 30 одиниць - морського базування "Калібр" та до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, включно з "Кинджалами".

Громов наголосив, що окупаційна армія також активно використовує значну кількість безпілотників різних типів. За його даними, Росія отримала від Ірану до 1 800 дронів типу Shaheed, з яких близько 1,6 тис. одиниць уже використала.

"Залишок - понад 200 одиниць. Запаси цих БПЛА постійно поповнюються за рахунок постачання з Ірану. Крім того, РФ досягла з цією країною домовленостей про будівництво заводу з виробництва дронів типу Shaheed на території Татарстану, в районі за 10 км від Казані", - наголосив представник Генштабу.

Окупанти також застосовують власні ударні дрони типу "Ланцет", які серійно виробляються на Іжевському механічному заводі. Загалом було виготовлено до 900 одиниць цих апаратів, з яких 850 було застосовано в зоні бойових дій. Таким чином, у росіян залишається близько 50 БпЛА цього типу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...