Небо буде захищеніше: Німеччина передасть Україні шість зенітно-ракетних комплексів IRIS-T

Німеччина передасть Україні ще шість систем протиповітряної оборони IRIS-T, передають Патріоти України.

Як заявило джерело агентства, Німеччина дотримується свого плану постачання 12 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM в Україну. Відомо, що чотири одиниці вже поставлені, ще дві очікуються до кінця року, а решта шість будуть поставлені пізніше.

IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) - це сучасна зенітно-ракетна система класу «земля-повітря», розроблена для захисту від повітряних загроз, таких як літаки, вертольоти, безпілотники та крилаті ракети. Система була розроблена німецькою компанією Diehl Defence і є однією з найсучасніших у світі.

Основні характеристики IRIS-T:

  • Модульність: IRIS-T може інтегруватися з різними радіолокаційними та командними системами, забезпечуючи гнучкість у розгортанні.
  • Дальність ураження: До 40 км, залежно від типу загрози.
  • Висока точність: Використання інфрачервоних сенсорів дозволяє точно наводити ракету на ціль навіть в умовах радіоелектронних перешкод.
  • Мобільність: Система встановлюється на мобільних платформах, що дає змогу швидко змінювати позиції для захисту різних об'єктів.

Значення для України

IRIS-T є критично важливою для захисту від повітряних атак Росії. Ця система допомагає збивати різноманітні загрози, включаючи крилаті ракети, зменшуючи шкоду для мирного населення та інфраструктури.

Прямував до Києва через Львів: Прем’єр Ірландії ледь не потрапив під російський обстріл

середа, 4 вересень 2024, 19:54

У ніч проти 4 вересня Росія завдала ракетного удару по Львову. Лише за кілька годин до атаки прем'єр-міністр Ірландії проїжджав Львів на шляху до Києва, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Про це ірландський політик розповів під ...

Готують "загадкову споруду"? Плетенчук розповів, як РФ намагається захистити Кримський міст

середа, 4 вересень 2024, 18:38

Російські окупанти завозять до Кримського мосту колосальну кількість систем протиповітряної оборони (ППО). А також будують якусь незрозумілу морську споруду, передають Патріоти України. Про це розповів речник Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил У...