Небо буде закрите від ракет РФ: США передадуть Україні ракетні комплекси Patriot, - ЗМІ

У межах нової військової допомоги від США планується постачання Україні сучасних американських систем протиповітряної оборони Patriot. Йдеться, зокрема, про ухвалену 19 травня Сенатом США фінансову та військову допомогу на суму 40 млрд доларів. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

"Законопроєкт, схвалений у четвер 86 голосами проти 11 передбачає загальну військову допомогу у розмірі 20 мільярдів доларів, яка, як очікується, профінансує передачу передових систем озброєння, таких як ЗРК Patriot та далекобійна артилерія", - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію підтвердили в Офісі президента. Керівник ОП Андрій Єрмак опублікував фото зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) Patriot та написав: "Чекаємо".

Варто зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення Росії, 24 лютого, Україна неодноразово просила США про надання систем Patriot, однак досі цей запит не був задоволений.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: