Небо буде закрито на 90-95%: Маломуж розповів про потужну систему ППО для України

Україна може отримати аналог ізраїльської системи Купол. Про це в інтерв'ю "Главреду" заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

За його словами, Україні можуть передати цілий дивізіон ЗРК Patriot, який здатний закрити великі площі. "Навіть одна система Patriot перекриває небо на 160 км, а три системи перекриють його по всьому периметру кордону, звідки запускаються ракети і безпілотники. Patriot, як правило, застосовується проти балістичних ракет, тому що ця система здатна виявляти ці ракети заздалегідь, тобто ще на території Росії або на окупованих територіях, і по траєкторії їх збивати. Це дуже ефективна система", - зазначив Маломуж.

Разом з тим, Україні додатково будуть поставлені системи NASAMS, які передадуть США, а також їх закупить для України і Канада. Крім того, додадуться деякі європейські країни, які передадуть ще одну-дві батареї.

"Таким чином, у нас з'явиться потужна ешелонована система ППО, яка буде закривати небо не на 80%, а на 90-95%. Фактично вона буде, як ізраїльська система Купол, але набагато більшого масштабу, ніж в ізраїльтян, тому що площа Ізраїлю набагато менша, ніж України, менше загрози, менше запускається ракет", - пояснив Маломуж.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...