Недоімперії кінець: Втрата Херсона буде великим приниженням для Путіна, що вплине на бойовий дух військ РФ, - ексзаступник головнокомандувача НАТО

Колишній заступник верховного головнокомандувача силами НАТО генерал Річард Ширрефф заявив, що відхід з українського Херсона для кремлівського диктатора Володимира Путіна стане приниженням. Він упевнений, що це також дуже вплине на бойовий дух російської окупаційної армії. Ширрефф додав, що звільнення Херсона стане великою поразкою російської армії. Про це повідомляє видання Sky News, передають Патріоти України.

За його словами, відхід російської окупаційної армії з Херсонської області стане "великим приниженням" для Путіна, що спричинить падіння бойового духу окупантів.

Крім того, ексзаступник головнокомандувача НАТО зазначив, що деокупація Херсонської області дасть змогу убезпечити узбережжя Чорного моря.

"Херсон був першим захопленим містом. Це означає, що росіяни відступають, це означає, що українці убезпечили узбережжя Чорного моря. Це означає велику поразку російської армії", – сказав Ширрефф.

Також він зазначив, що подібну поразку вже мала російська армія на Харківщині, коли Збройні сили України блискавично звільнили величезну кількість населених пунктів.

"Будь-яка форма відступу, подібна до цієї, сильно вдарить по моральному духу росіян. Як би там не було, ми бачили, як моральний дух росіян сильно постраждав в результаті масової мобілізації ненавчених призовників, яких хоч-не-хоч кинули на лінію вогню", – зазначив Ширрефф.

Річард Ширрефф наголосив, що зараз Путін намагається "утримати якомога більшу частину окупованої України". При цьому в Москві дедалі частіше заговорюють про переговори з Україною. Ексзаступник головнокомандувача НАТО вважає, що українського президента Володимира Зеленського не варто підштовхувати до переговорів із кремлівським диктатором.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...