Недоімперія аж зі шкіри пнеться: Росія інсценує "український слід" ще й у злочинах у ході протестів, що охопили США та ЄС, - ЗМІ

Як би недолуго такі спроби не видавались на перший погляд, одначе все досить серйозно. Відсутність мотивів у проукраїнських активістів для таких дій, нівелюватимуться фабрикацією різноманітних "доказів". Адже РФ вже має позитивний досвід

Інформаційні ресурси т.зв. «ЛНР» і «ДНР» поширюють інформацію про те, що з України в США і держави Європи нібито будуть відправлені українці з бойовим досвідом для підтримки протестів, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Інформаційний опір».

Зокрема, за даними видання, відповідні матеріали поширюють представники так званої «розвідки псевдореспублік». Крім того, пов’язують фінансування відправки так званих націоналістичних груп з американським бізнесменом Джорджем Соросом і п’ятим президентом України Петром Порошенком.

У виданні припустили, що у такий спосіб РФ намагається відвести від себе підозри після хвилі звинувачень РФ у дестабілізуючих акціях, зломах сайтів Бундестагу в Німеччині і в участі в протестах та погромах у США. Як би недолуго це не здавалось на перший погляд, одначе все досить серйозно.

«Зараз бурхливі протести в США та ЄС, під акомпанемент яких в епіцентрі загальної уваги можуть опинитися молоді люди з характерними татуюваннями і у футболках «Хто замовив Катю Гандзюк?», які здійснюють дурість або просто присутні під час вчинення погромів. Що може бути зручніше для акції з дискредитації України?» – зазначили в «Інформаційному опорі».

Крім цього, у виданні припустили, що для дискредитації України може бути використано різну атрибутику, пов’язану з Україною, і як у Лівії розписані російськими найманцями стіни.

Нагадаємо, схожа спроба відбулася минулого року, коли в мережі поширювались фотографії українців, які нібито брали активну участь у протестах у Гонконзі. Окрім того, ці фотографії насамперед набули широкої популярності у російських ЗМІ, які провели навіть розслідування щодо того, хто ці українці, які з’явилися в далекій азіатській країні майже як куратори місцевого «Майдану».

Зокрема, чотири українці з великою кількістю недвозначних татуювань і у футболках із написами «Хто замовив Катю Гандзюк?» стали героями російських ЗМІ.

Як наслідок, посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей заявив про «достовірні» факти «українського сліду» в протестах у Гонконзі, а українців звинуватив у передачі свого «досвіду».

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...