Недоімперія біситься: Російський бойовий літак кілька разів заходив на бойовий курс над українським "Айлендом"

На провокації екіпаж “Айленда” не відповідав, а після проведення чергових маневрів помітив задимлення на російському катері.

У Чорному морі російський військовий літак кілька разів заходив на бойовий курс над українським патрульним катером «Старобільськ». Про це йдеться в сюжеті Телерадіостудії Бриз МО України, передають Патріоти України.

Днями «Старобільськ» здійснив вихід в море, виконавши низку навчально-бойових завдань. Зокрема одним із них було виконання артилерійських стрільб з основного калібру катеру – автоматичної корабельної артилерійської системи М110.

По закінченню навчально-бойових вправ моряки отримали завдання на супроводження українського розвідувального корабля «Переяслав».

Підійшовжи ближче, українські моряки виявили (і вже не вперше) російські військові кораблі в районі окупованих газових родовищ – це патрульний катер ФСБ РФ «Изумруд» та ракетний катер ЧФ «Ивановец», а також російський військовий літак, який декілька разів заходив на бойовий курс над українським катером.

Зазначається, що на провокації екіпаж “Айленда” не відповідав, а після проведення чергових маневрів помітив задимлення на російському катері, який постійно перебував у зоні візуальної видимості. Після побаченого екіпаж «Старобільська» вийшов на зв’язок з російським катером, аби дізнатись чи потрібна їм допомога. Але відповідь була очевидною: “Все штатно – спасибо”.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...