Недоімперія грозиться непереборним "величием" : Російські військові відстежують дії бойових кораблів США у Чорному морі. Можливі будь-які провокації, - Шойгу

Російські військові відстежують дії бойових кораблів США у Чорному морі, щоб не допустити провокацій. Про це повідомив у неділю міністр оборони РФ Сергій Шойгу, зазначають Патріоти Україниросійський Інтерфакс.

"Звичайно, це така, знаєте, майже постійна спроба перевірити нас, перевірити, наскільки ми готові, наскільки у нас вибудувана вся система Чорноморським узбережжям, взагалі півднем нашої країни", - заявив він.

"Звичайно, ми розуміємо: коли в Чорне море заходить корабель нерегіональної держави, коли ми розуміємо, що на його борту є зброя високоточна великої дальності, коли ми розуміємо, що ця зброя на ньому, тобто він йде не в туристичну прогулянку, природно, ми спостерігаємо за ним, ми супроводжуємо його, і розуміємо, що у будь-який час, у будь-який момент можливі будь-які провокації, як це було нещодавно з британським судном, і, звичайно, ми не повинні допускати таких речей", - сказав Шойгу про кораблі США у Чорному морі.

"Не приховуватиму, вони в цьому не самотні, у таких перевірках і в таких походах. Далі в них, я так розумію, будуть навчання, навчання з нашими сусідами, навчання з грузинським флотом та навчання з українським флотом, - заявив він. - Ну, ми теж проводимо навчання і проводитимемо".

4 листопада до Чорного моря зайшов американський корабель Mount Whitney ("Маунт Вітні") - флагман 6-го оперативного флоту США. Раніше, 30 жовтня, у Чорне море увійшов есмінець ВМС США USS Porter ("Портер"), оснащений крилатими ракетами великої дальності Tomahawk ("Томагавк").

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...