Недоімперія напружилась - далі нікуди: Розвідка Британії оцінила здатність путінської вояччини відбити наступ ЗСУ

Українські захисники продовжують наступальні операції на північному сході України. Армія РФ встановила лінію оборони між річкою Оскол та містом Сватове, але поки що незрозуміло, чи є у них можливості для оборони. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на зведення британської розвідки у своєму Twitter у суботу, 17 вересня.

Росія вважає за важливе збереження контролю над цією зоною, оскільки через неї проходить один з небагатьох основних маршрутів постачання з Бєлгородської області Росії, вважають у відомстві.

Лінія проходить вздовж кордону Луганської області, частини Донбасу, яку Росія прагне нібито "звільнити" як одну зі своїх безпосередніх цілей війни.

"Будь-яка суттєва втрата території у Луганську однозначно підірве стратегію Росії", - зазначають у міністерстві.

Росія спробує вести наполегливу оборону в цьому районі, "але незрозуміло, чи російські передові сили мають достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб протистояти ще одному узгодженому українському наступу", припускають у британській розвідці.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...