Недоімперія Путіна зазнала поразки на енергетичному фронті: Євросоюз спромігся погодити план економії газу

Коли всупереч блокади "Газпрому" Європа подолає першу зиму, Москва назавжди втратить не лише десятки мільярдів євро щорічної ренти за газ, але і головний важель впливу на економіку ЄС. План затвердять на спецзустрічі міністрів енергетики країн-учасниць.

Країни Євросоюзу погодили надзвичайний план щодо скорочення споживання газу. Про це повідомило агентство dpa у ніч на вівторок, 26 липня, передають Патріоти України.

Держави-члени ЄС погодили екстрений план зі скорочення споживання газу блоком, щоб пом'якшити наслідки потенційної повної зупинки постачання російського газу", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що сьогодні цей план буде затверджено на спеціальній зустрічі міністрів енергетики країн ЄС у Брюсселі. У проекті пропонується добровільна мета для країн щодо зниження споживання газу на 15% протягом наступних восьми місяців, яка може стати юридично обов'язковою у разі надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, у понеділок російський Газпром оголосив, що з 27 липня скоротить постачання газу Північним потоком-1 до 33 млн кубометрів на добу. Таким чином, газопровід працюватиме лише на 20% від загальної потужності.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...