Недоімперія рятує залишки активів Роскосмосу: Російські "миротворці" посилено охороняють космодром Байконур, пригнали військову техніку

Казахстан:

На космічній базі Байконур у Казахстані до 19 січня встановлено підвищений рівень "терористичної небезпеки", на вулицях міста вже з'явилася російська бронетехніка, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцевий телеканал БайконурІнфо.

Вулиці міста казахстанського Байконура вже патрулює російська бронетехніка. У репортажі зазначається, що в місті силовики працюють у посиленому режимі несення служби, при цьому не уточнюється, йдеться про місцевих правоохоронців, чи про росіян.

На відео можна помітити БРДМ із російським прапором та військову вантажівку, які їдуть у супроводі поліцейської автоколони.

Російська техніка у місті Байконур
З 7 січня у зв'язку з протестами в Казахстані в місті Байконур жителям заборонили пересуватися містом групами більше трьох осіб за рідкісним винятком, також було запроваджено комендантську годину.

Російська техніка у місті Байконур

Космодром Байконур розташований на території Казахстану, в Кизилордінській області біля селища Тюратам. Космодром та місто з такою самою назвою разом утворюють комплекс Байконур, орендований Росією у Казахстану на період до 2050 року.

Нагадаємо, 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до країн учасниць Договору про колективну безпеку (ОДКБ) із проханням ввести війська для боротьби з "терористами". Росія направила свої війська для придушення протестів у Казахстані.

Влада Казахстану після прибуття російських військових заявила, що станом на 7 січня майже придушила протести і відновила "порядок". Токаєв наказав армії стріляти на ураження по мітингувальникам.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.