Недоімперія ризикує власним існуванням за презирство до ОПЕК: ​Саудівська Аравія може почати нафтову війну проти Росії. Ціна може впасти до $20, - Bloomberg

Напередодні Москва залишила перемовини з ОПЕК, не погодившись на солідарне скорочення квот через падіння цін на ринку через кризу коронавіусу

Саудівська Аравія погрожує обвалити ціни на нафту через те, що країнам ОПЕК + не вдалося домовитися з Росією про скорочення видобутку нафти. Про це інформує видання Bloomberg. Треба пам'ятати, що собівартість видобутку "чорного золота" на Аравійському півострові в кілька разів дешевша ніж в Сибіру, і витримає роками смертельну для РФ ціну в $10-20 за барель, зазначають Патріоти України.

Так, за даними експертів, нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco вже знизила ціну на свою нафту до граничного мінімуму за останні 20 років. Таким чином країна намагається забрати у Росії клієнтів з Європи, Азії та США.
Повідомляється, що ціни були знижені на $ 6-8 за барель у всіх регіонах Саудівської Аравії. Крім того, Саудівська Аравія має намір збільшити видобуток більш ніж на 2 млн барелів на день.
Варто зазначити, що про плани держави з видобутку нафти і ціною на неї стало відомо вже через кілька годин після провалу переговорів країн ОПЕК + з Російською Федерацією щодо масштабного скорочення видобутку нафти з моменту кризи 2008 року.
Тепер ціна якісної нафти з Саудівської Аравії стала нижче на 10,25 доларів. Що стосується російської нафти, то її продають на 2 долари дешевше, ніж сировина еталонної марки.
"На нафтовому ринку це еквівалент оголошенню війни", - повідомило джерело.
У свою чергу нафтовий аналітик IHS Markit Ltd. Роджер Диван повідомив, що в наступному кварталі ми можемо стати свідками найнижчих цін на нафту за останні 20 років, нижче 20 доларів за барель.
Раніше ми писали, що через розбіжності в ОПЕК + по боротьбі з впливом коронавируса ціни на нафту значно знизилися.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...