Недоімперія видихається: США не чекають суттєвих здобутків РФ в Україні найближчі тижні і місяці

Сполучені Штати Америки не очікують від Росії значних територіальних здобутків в Україні в найближчій перспективі. Про це заявив у вівторок високопоставлений представник Пентагону, охарактеризувавши лінію фронту в річній війні як "виснажливу роботу", повідомляє Reuters.

"Ви можете побачити, як невеликі ділянки території будуть переходити з рук в руки в найближчі тижні і місяці. Я не думаю, що щось, що я бачу, вказує на те, що росіяни можуть захопити всю Україну і отримати значні територіальні здобутки в будь-який час протягом наступного року або близько того", - заявив Колін Каль, заступник міністра оборони США з питань політики, під час слухань у Палаті представників Конгресу США, присвячених нагляду за військовою допомогою, яку Вашингтон надав Києву.

Адміністрація президента Джо Байдена надала Україні майже 32 мільярди доларів військової допомоги з моменту вторгнення Росії рік тому, включаючи безпілотники, далекобійні артилерійські системи та засоби протиповітряної оборони.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...