Недоімперія зла мобілізує братські терористичні режими: Кораблі ВМС Ірану прямують через Ла-Манш до Балтійського моря

Два іранські військові кораблі були помічені біля Ла-Маншу

Два іранські військові кораблі фрегат IRINS Sahand та військовий корабель IRINS Makran були помічені біля Ла-Маншу, повідомляють Патріоти України з посиланням на ISNI News.

Кораблі прямують до Балтійського моря, щоб представляти Іран на російському морському параді біля Санкт-Петербурга 25 липня з нагоди 325-ї річниці військово-морських сил Росії.

Пара, фрегат IRINS Sahand і колишній нафтовий танкер, який став військовим кораблем IRINS Makran, йшла через західне узбережжя Африки та оминула береги Іспанії та Франції перед наближенням південного узбережжя Великої Британії.

Маршрут іранських військових кораблів перед заходом у Ла-Манш Інфографіка: usni.org/H I Sutton

Вийшовши з Ірану у квітні зі зброєю та, ймовірно, запасом палива, спочатку вважалося, що кораблі прямують до Венесуели.

Іранський корабель IRINS Sahand

На основі відкритих даних автоматизованої системи ідентифікації AIS, відстежуваних через MarineTraffic.com, кораблі затримались близько тижня біля Дакара, Сенегал. Після зупинки біля узбережжя Сенегалу, вони попрямували до Північної Атлантики.

Маршрут двох іранських військових кораблів поблизу Африки

Поки не з’являються чіткі фотографії, залишається питання, чи перероблений танкер все ще має швидкісні катери, які він перевозив на борту, або іде низько у воді, вказуючи на те, що він може бути завантажений додатковим паливом.

Під час переходу через Ла-Манш, НАТО, ймовірно, уважно стежить за військовими кораблями.

Західні спостерігачі вважають перероблений з морського танкеру IRINS Makran аналогом американських експедиційних морських баз на кшталт USNS Lewis B. Puller (T-ESB-3).

USNS Lewis B. Puller (T-ESB-3) Фото: NASSCO

Експедиційні бази ВМФ США діють як плавуча база для операцій і можуть перевозити або підтримувати цілий ряд невеликих катерів та літальних апаратів, а також особовий склад на них.

Статус переробленого нафтового танкера досі незрозумілий. Існує підозра, що Іран може використовувати його для доставки палива санкційним союзникам, оскільки знаходиться під законним захистом військового корабля.

Згідно з Конвенцією ООН з морського права, військові кораблі є недоторканими у міжнародних водах. Отже, його або його не можна оглядати, а вантаж вилучати, як з цивільних суден.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...