Недонаддержава силиться до експансії: У Путіна розробляють величезну крилату субмарину

Російське конструкторське бюро "Рубін" працює над проектом величезного підводного човна з "крилами", який буде використовуватися для дослідження Арктики, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Naked Science".

На підводному човні розташовуватиметься роботизований комплекс автономної сейсморозвідки. Як зазначається, субмарина дозволить Росії добувати природні ресурси: "про існування яких раніше можна було тільки здогадуватися".

Однією з проблем дослідження Арктики експерти вважають обмежені можливості застосування надводних суден. Тому фахівці пропонують використовувати в якості носія роботів підводний човен.

За даними з відкритих джерел, його маса буде перевищувати 13 тисяч тонн. Автономність складе 90 діб, глибина занурення - до 400 метрів. На борту зможуть перебувати 40 осіб екіпажу, субмарина розвиватиме швидкість близько 12 вузлів (22 кілометри на годину).

Таким чином, комплекс сейсморозвідки стане однією з найбільших дослідницьких субмарин в світі. Судно має два комплекти крилоподібних ресиверів сонара, що втягуються в корпус, подібно лезу ножа. Вони потрібні для прийому сигналів сонара, що передаються з корпусу субмарини. Це дозволяє підводному човну відображати своє оточення у всіх напрямках для більш ефективного сейсмічного моніторингу.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...