Недонаддержавне, або "Верной дорогой идете, товарищи!": У Шойгу вкрали 6,7 млрд рублів на закупівлі секретних рацій для російської армії, підсунувши китайську дешевку

Замість "не имеющей аналогов в мире" розробки, для російської армії закупили готові системи радіостанцій Р-187-П1 “Азарт” в Китаї, вкравши при цьому 6,7 мільярда рублів. Про це розповів в ході розслідування колишній заступник начальника російського Генерального штабу Халіл Арсланов, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Комерсант”.

Відзначається, що ”розпилом” грошей обернувся проект розробки радіостанцій для секретного зв’язку, який виконувався для російського Міноборони на 18,5 мільярдів рублів з державного бюджету.

За словами Арсланова, радіостанції, які надходили у війська в 2013 році, проходили в Росії тільки фінальну збірку, а до цього купувалися в Китаї в практично готовому вигляді.

У той же час в Росії стверджували, що дані радіостанції розробили на вітчизняному підприємстві “Ангстрем”. У 2019 році цей завод визнали банкрутом. Тоді ж порушили кримінальну справу з приводу розкрадань.

При цьому у справі про розкрадання 6,7 мільярда на поставках радіостанцій вже змінили напрямок розслідування. Слідство зацікавилося виробниками апаратури Після того, як отримало свідчення про ймовірну змову між комерсантами і військовими про постачання рацій з-за кордону.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...