Недонанотехнології недонаддержави: У Норвегії рибалки виявили кита-шпигуна з відеокамерою з Росії

Білуху могли тренувати для скидання маяків, які зчитують інформацію про судна, що проходять повз.

Кит-білуха сам приплив до людей. Фото: ВВС.

Кита-білуху з відеокамерою виявили норвезькі рибалки. Фахівці припускають, що тварину тренували фахівці з Росії для сил спеціального призначення ВМС країни-агресора, передають Патріоти України.

На пряжці ременя у білухи був напис латиницею Equipment St. Petersburg ( "Екіпірування Санкт-Петербург"). Тварина відпливала від людей, однак її заманили за допомогою філе тріски. Один з рибалок спустився в гідрокостюмі в воду, щоб зняти з кита обладнання, після чого тварину відпустили. Професор університету в Тромсе Аудун Рікардс повідомив, що зв'язався з колегами з Росії, які заявили, що про кита нічого не знають. Вчений припускає, що белуха з апаратом може мати зв'язок з ВМС країни-окупанта, база якого знаходиться недалеко в Мурманську.

Він зазначив, що тварина поводилася як ручна, просила частування і припливла до рибалок, просячи допомоги. Кит з обладнанням зацікавив військових Норвегії, які дійшли до висновку, що його могли використовувати у військових або в наукових цілях. Білуху могли тренувати для скидання маяків, які зчитують інформацію про судна, що проходять повз.

Джерело: ВВС

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...