Недостатньо просто показати ролик: Клімкін дав Зеленському пораду, як спілкуватися з Путіним

Щоб системно протидіяти Росії, потрібні три речі - чітка стратегія, узгодженість дій і підтримка міжнародних партнерів.

Павло Клімкін. Фото: КП в Україні.

Павло Клімкін 9 липня на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" прокоментував відеозвернення Володимира Зеленського до Володимира Путіна, а також реакцію на це міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, передають Патріоти України.

"Після реакції Лаврова на відео президента Зеленського журналісти задаються питанням, це взагалі прийнятно і правильно - робити такі пропозиції через відео. Насправді, чому б і ні? Політика змінюється. У кожного свої фішки. Дональд Трамп, наприклад, спілкується твітами. Комусь подобається, комусь - не дуже. Але всі до цього майже звикли", - припускає дипломат.
До того ж, зауважує Клімкін, невідомо, якою мірою це відео було розраховане на Кремль, а якою - на внутрішнього користувача. Але справа в іншому. Головне, що хоче сказати Павло Клімкін цим постом: з Путіним під час війни навряд чи варто спілкуватися в тій же манері, що з Порошенком під час виборчої кампанії.
"Ну так, свідомо перебільшуючи, можна було б уявити, як втомлений Путін після багатогодинних дискусій в Раді Безпеки РФ виходить на Червону площу і, зі свого боку, записує відео - "Зустріч так зустріч", "Учасники так учасники", "Мінськ так Мінськ", "Росія залишає Донбас так залишає". І витирає сльозу. Звучить музика", - фантазує глава МЗС України у відпустці. - "Щось мені підказує, що такого не станеться. На жаль, Путіна на емоцію не візьмеш. Він на неї не ведеться. Він розуміє тільки силу і конкретні, узгоджені дії".
Тому, вважає Павло Клімкін, щоб системно протидіяти Росії, потрібні три речі - чітка стратегія, узгодженість дій і підтримка міжнародних партнерів. "А в іншому - чому б і не відео. Насправді я думаю, що за цим форматом майбутнє", - резюмує Клімкін.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...