Недружній крок: Китай вимагає від України не політизувати "взаємодію" китайських компаній з окупованим Кримом

Коли свого часу Україна намагалась встановити тісні економічні зв'язки з Тайванем, офіційний Пекін дуже жорстко протидіяв.

Китай вимагає від України не політизувати “взаємодію” китайських компаній з окупованим українським Кримом, які співпрацюють з нею “відповідно до ринкових принципів”. Про це заявив у понеділок офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь, передають Патріоти України.

“Китайські компанії підтримують контакти з Кримом і співпрацюють з ним відповідно до принципів ринку. Не можна політизувати цю взаємодію у комерційній сфері”, — сказав він на регулярному брифінгу, коментуючи невдоволення української сторони недавнім візитом китайської делегації в окупований Крим.

За словами дипломата, китайські підприємства “історично підтримують контакти з Кримом”. “Сподіваюся, що зацікавлені сторони шляхом діалогу і переговорів належним чином врегулюють відповідні питання”, — підсумував він.

Як повідомив минулого тижня голова ради директорів Пекінської експортно-імпортної торгової компанії Чжао Кай, який очолив делегацію бізнесменів з Китаю, мета візиту на окупований Росією півострів — “обговорення партнерства в сфері торгівлі і туризму”. Він уточнив, що в програмі підприємців з КНР — відвідування підприємств виноробної галузі та сільського господарства, а також курортних районів.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...