Неджентльменська "підніжка" від пана Гройсмана: На саміт Україна-ЄС охорона не пустила профільного віце-прем’єра Климпуш-Цинцадзе

На саміт «Україна – ЄС», який сьогодні проходить у Києві, не пустили віце-прем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе, зазначають Патріоти України.

Ім’я чиновниці не було включено в списки учасників заходу, хоча саме вона курує дане питання в українському уряді і саме її участі очікував Євросоюз.

Видання, посилаючись на свої джерела, стверджує, що участь Климпуш-Цинцадзе обговорювалося ще сьогодні, але в Маріїнський палац її все-таки не пустили.

В результаті угоди між урядами може підписувати перший віце-прем’єр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Іванна Климпуш-Цинцадзе звинувачує в події прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

“Прем’єр прийняв рішення виключити мене з делегації, тому що в попередніх списках я була, а команда нового президента стала заручником тих інтриг, які веде голова уряду”, – сказала вона.

За її інформацією на саміті не присутній також глава урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Там відсутні ті представники уряду, хто займався тематикою європейської інтеграції і знають питання, які там обговорюються”, – додала вона.

Зазначимо, що Климпуш-Цинцадзе часто виступає з критикою дій команди президента Володимира Зеленського і входить в першу десятку передвиборчого списку партії екс-президента України Петра Порошенко «Європейська солідарність».


Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...