"Неформал": Психолог пояснив, навіщо Зеленський порушує офіційний дрес-код

Президент України Володимир Зеленський порушує офіційний дрес-код, слухаючись рекомендацій своєї команди. Таку думку висловив психолог, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Андрій Гірник, повідомляють Патріоти України.

"Я не думаю, що це його особистий смак. Це імідж, а не особистий вибір", — зауважив він. "Мені здається, його команда рекомендує йому підтримувати певний імідж людини з народу, неформала, людини, яка не затиснута в рамки умовностей", — пояснив психолог.

Він визнав: в цьому є і негатив, і позитив. З одного боку, прихильники Зеленського, "безумовно, позитивно сприймають такі речі. Це як сигнали, які підтверджують, що він свій". З іншого ж боку, частина громадян, яка не підтримала Зеленського на президентських виборах, проти подібного стилю поведінки, вважаючи, що загальноприйняті норми, протокол та інше "не варто порушувати".

За прогнозами психолога, "подібний стиль поведінки, найімовірніше, буде продовжений. Звучатимуть виправдання, чому має бути саме такий стиль поведінки. Тому що відмова від власного стилю означатиме визнання своєї помилки. Я переконаний: команда Зеленського не готова визнавати свої помилки" .

Гірник зауважив: не треба робити висновки про особистість Зеленського, беручи до уваги тільки стиль в одязі. "Але, якщо говорити про мову, стиль поведінки, то я думаю, що тут більше його особистого, ніж командного".

У цьому контексті психолог сказав: "Я думаю, що Зеленський свідомо чи не свідомо реалізує програму: "ми не такі, як наші попередники". У плані стилю поведінки йому це не складно, тому що він так поводився і до обрання".

Джерело: Обозреватель

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...