Негайне ембарго на ядерне паливо та удар по "Росатому": Європарламент ухвалив резолюцію щодо санкцій проти РФ

Депутати Європейського парламенту (ЄП) закликали Євросоюз прискорити ухвалення десятого пакету санкцій проти Росії. До нього просять включити "Лукойл" і "Росатом", а також повне та негайне ембарго на імпорт урану та ядерного палива з РФ, передають Патріоти України.

"Парламент також закликає запровадити санкції щодо таких компаній, як "Лукойл" та "Росатом", які все ще присутні на ринку ЄС... Резолюція повторює заклики депутатів Європарламенту до негайного та повного ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з Росії", – повідомили у ЄП.

Крім того, у Європарламенті запропонували остаточно поховати спільні з Росією газові проєкти. Йдеться про повну відмову не лише від газопроводу "Північний потік-2", а й від "Північного потоку-1".

Також євродепутати пропонують розширити перелік персональних санкцій ЄС проти Росії. До нього пропонують включити осіб, причетних до депортацій українців на окупованих територіях організації та фальшивих "референдумів".

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...