"Негайно розібратися": Зеленський видав розпорядження про область без COVID-19

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розпорядився негайно звернути особливу увагу на Миколаївську область, де поки не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Під час наради з питань боротьби з епідемією він висловив побоювання стосовно занадто малої кількості тестувань в регіоні та їхньої якості, повідомляється на сайті глави держави, передають Патріоти України.

"Ціла область у нас залишається під питанням. Ми не знаємо, скільки людей там можуть бути хворими на COVID-19, а тому не можемо оцінити ризики поширення. Негайно, просто негайно, без затримок необхідно розібратися з цим", – сказав президент.

Також Зеленський порушив питання фінансування медустанов у всій країні у зв'язку зі зміною системи спрямування коштів через впровадження другого етапу медичної реформи. Він наполіг на пришвидшенні забезпечення засобами захисту неопорних лікарень.

"Ми в прямому сенсі в цьому питанні боремося за життя лікарів, тому деякі процеси на шляху до забезпечення їх захистом повинні бути паралельними. Забезпечити лікарів треба терміново по всій країні", – підкреслив глава держави.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...