"Негоже МВС грати в політику": Нардеп розкритикувала затримання двох неповнолітніх активістів у Рівному

Ірина Геращенко зазначила, що попередні п'ять років пікети проходили «мало не щодня» і нікого не затримували.
Ірина Геращенко. Фото: Фейсбук.

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко розкритикувала затримання двох неповнолітніх в Рівному. Про це Геращенко написала у себе на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Як написала Геращенко, неповнолітніх затримали за одиночний пікет з плакатом про «імпічмент». «В моїй суботній стрічці фб висвітилося дві новини. В Москві затримали і затягли в міліціі Вікторію Івлеву за одиночний пікет з вимогою звільнити військовополонених українських моряків. В Рівному затримали і затягли в міліцію двох неповнолітніх за одиночний пікет з плакатом про «імпічмент»... Висловлюю обурення затриманням 2 неповнолітніх в Рівному. Готую запит в Нацполіцію. Негоже МВС грати в політику», - написала вона.

Геращенко зазначила, що попередні п'ять років пікети проходили «мало не щодня» і нікого не затримували. «Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидували іграшковими свинями, й це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися мітингарі, це буда демократія. Всіх ціх мітингарів проти «бариг»не чіпали. За одиночний пікет і плакат затримували тільки рух «Відсіч», з плакатом проти тодішнього кандидата в президенти, який тепер новообраний», - додала вона.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...