Супрун покинула Україну, - Семен Глузман

Днями Уляна Супрун опублікувала "останній пост у Facebook".

Екс-виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун покинула країну і полетіла в США. Про це заявив голова Асоціації психіатрів України, директор Українсько-американського бюро захисту прав людини Семен Глузман, передають Патріоти України.

"За моєю інформацією, сьогодні Супрун полетіла в США. Незрозуміло - на час або "з кінцями". Якщо врахувати її "підготовчу роботу", можна припустити другий варіант", - сказав Глузман.

За його словами, Супрун була призначена на посаду виконувачем обов'язків глави МОЗ з ініціативи президента Петра Порошенка. "Але вона ж з'явилася в Україні не просто так. Її Порошенко "добровільно" призначив, що мені особисто підтверджував екс-генпрокурор Луценко і американські дипломати. Отже, і зацікавлених у її відбутті з України потрібно шукати в тому ж оточенні", - заявив він.

Уляна Супрун: що було раніше

  • Заступником міністра охорони здоров'я України, а також в.о. міністра, Уляну Супрун призначили у липні 2016 року. На цій посаді вона була до 29 серпня 2019 року, після чого сформувався новий уряд і вона із заступниками написали заяву про звільнення.
  • Кабінет міністрів під час засідання 4 вересня 2019 року звільнив з посади за власним бажанням в.о. глави МОЗ і першу заступницю міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.
  • Після завершення роботи у міністерстві охорони здоров'я Супрун продовжувала громадську діяльність у сфері медицини та вела популярний Фейсбук-блог, де давала поради щодо здоров'я й розвінчувала міфи довкола хвороб і методів їхнього лікування.
Джерело: Страна

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...