Нехай ходять пішки: У Росії назрів дефіцит ліфтів - один із найбільших виробників назавжди йде з країни

Фінська корпорація KONE, один із світових лідерів у галузі виробництва ліфтів та ескалаторів, ухвалила рішення про звільнення з російського ринку. Місцевий підрозділ компанії, АТ "КОНЕ Ліфтс" передадуть його топ-менеджерам, після чого діяльність компанії в РФ припиниться. При цьому у Росії вже скаржаться на дефіцит швидкісних ліфтів. Про свій остаточний вихід з РФ компанія KONE вже повідомила офіційно, передають Патріоти України.

"Угода між корпорацією KONE та майбутніми власниками підписана 28 червня 2022 року. Структура та вартість угоди не розголошуються, передбачається, що вона буде закрита у IV кварталі 2022 року", – йдеться в повідомленні компанії.

KONE поки що продовжить техобслуговування та гарантійне обслуговування ліфтів та ескалаторів у Росії, а також завершить усі проекти, що знаходяться у стадії виконання. Протягом трьох місяців після закриття операції з продажу російська компанія відновить постачання запчастин, проте самі ліфти та екскалатори не поставлятимуться.

"Після того, як угоду буде закрито, корпорація та бренд KONE покинуть російський ринок, компанія почне функціонувати самостійно і під іншою назвою. Відновлення поставок ліфтів та ескалаторів KONE до Росії не планується, проте щоб задовольнити попит на електропідйомне обладнання, компанія зможе надалі вивчити можливості постачання продукції інших виробників", – зазначається в повідомленні.

Ще 3 березня у KONE заявляли, що залишаються на російському ринку. Однак тоді компанія попередила клієнтів у Росії про тимчасове припинення постачання.

Ліфтів уже не вистачає

Російські ЗМІ ще два тижні тому заявили про дефіцит у країні швидкісних ліфтів та ескалаторів. Така техніка потрібна для висотних будівель, торгових та бізнес-центрів.

Такі ліфти виробляли компанії, які зупинили постачання до РФ, зокрема KONE і Otis. Місцеві виробники не готові виробляти аналоги, тому девелопери висотних проектів шукають заміну турецьких та китайських виробників.

"Йдеться про дефіцит у [ціновому] сегменті вище за середні та високошвидкісні ліфти, при використанні яких існують особливості в проектуванні будівлі, а архітектори запроектували шахти під розміри ліфтового обладнання європейських постачальників", – пояснював генеральний директор Щербинського ліфтобудівного заводу Антон Артем'єв. Нестача таких ліфтів затягує терміни будівництва та призводить до подорожчання проектів.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...